top of page
Search

Agenții schimbării în acțiune!

Cel mai important lucru în procesul de a schimba lumea este acțiunea. Noi nu putem să ne limităm doar la discuții și generarea ideilor, este foarte important și să le punem în practică. Participanții echipați cu cunoștințe și abilități de la întâlnirile anterioare vor planifica și implementa acțiunea lor de schimbare a lucrurilor în bine.

 

Autor: Anna Książek

Traducere: Alina Florea

Corectură: Ionuț Stoican

 

Obiective pricipale:

  • Participanții vor testa practic experiența de a schimba lumea.

Pe durata atelierului participanții vor:

  • învăța să observe acele situații care ar trebui să fie schimbate, să caute soluții și să le pună în practică.


 

Toată întâlnirea este axată pe planificarea acelei acțiuni de schimbare pe care participanții au ales-o în timpul ședinței precedente.

Participanții au luat deja decizia cu privire la ceea ce doresc să facă, așa că în această întâlnire ar trebui să fie alese materialele sau echipamentele de lucru.


1. Începeți întâlnirea cu cântec:

Astăzi lumea noi schimbăm

Pentru a face Pământul bine!

Pentru oameni și natură noi ne mobilizăm,

Hai, vino în aventura asta alături de mine!


2. Discuții

În funcție de ce fel de acțiuni de schimbare a lumii au decis să facă participanții, împărțiți sarcinile și începeți lucrul. Pentru început vorbiți despre lucrul în grup – colaborarea este o abilitate importantă pentru agenții schimbării. Este foarte important ca fiecare participant să facă ceea ce poate mai bine. Repartizați sarcinile astfel încât toate etapele de lucru se fie realizate și fiecare participant să contribuie la realizarea sarcinii. Remarcați că nu toată lumea trebuie să facă același lucru.

Rețineți că este foarte important ca participanții să decidă singuri ceea ce vor să facă. Aceasta le va permite și le va da sentimentul că pot schimba lumea.



Toți copiii, indiferent de unde sunt și unde locuiesc, pot schimba lumea!



3. Acțiunea de a schimba

Puneți în aplicare acțiunea pe care ați planificat-o!


4. Totalizare

Participanții împărtășesc impresia lor despre ce au facut, ce a fost ușor și ce a fost mai greu. Analizați împreună cum a fost colaborarea. Ce a fost bine și ce poate să fie îmbunătățit pe viitor? Apreciați efortul participanților și subliniați că acțiunile lor de a schimba lucrurile în bine nu ar trebui să se termine cu această întâlnire.

Citiți ultima scrisoare de la călătorii noștri :

Dragi copii,

Felicitări pentru că ați devenit agenți ai schimbării! Noi suntem mândri că ați reușit să realizaţi atât de multe! Voi puteți schimba lumea cu adevărat! Sperăm că ceea ce ați învățat în timpul întâlnirilor precedente o să vă folosească și în viitor. Schimbarea lumii poate fi foarte distractivă și poate să devină o pasiune pentru întreaga viață! Aceasta nu este o sarcină pentru câteva săptămâni, poate fi un mod de a-ți trăi viața.

Vom continua călătoria noastră și vom culege pentru voi următoarele povești. Vă încurajăm să continuaţi schimbarea lumii în bine. Dacă doriți, puteți să împărtășiți cu noi povestea acțiunii voastre de schimbare a lumii. Vom fi mai mult decât fericiți să cunoaștem aceste povești și să le răspândim! Ne găsiți pe Facebook (facebook.com/exchangetheworld.info) sau ne puteți scrie la adresa anna@exchangetheworld.info.

Salutări și felicitări!

Anna și Andrea


5. Finalizați întalnirea cu cântecul:

Astăzi lumea noi schimbăm

Pentru a face Pământul bine!

Pentru oameni și natură noi ne mobilizăm,

Hai, vino în aventura asta alături de mine!


 

Ați descoperit vreo greșeală în text? Doriți să ne susțineți în traducerea scenariilor și poveștilor în diferite limbi? Nu ezitați să ne contactați! Căutăm în permanență oameni care să ne ajute cu traducerea în orice limbă. Haideți să facem ca materiale pentru agenții schimbării să fie disponibile pentru mai multe persoane! → hello@exchangetheworld.info


Mai multe povești a agenților schimbării: exchangetheworld.info


bottom of page